PK 1050 TEC

PALFINGER PK 1050 TEC

13.03.2024

Noul standard pentru clasa de 100 tm

Noul model PK 1050 TEC prezentat de curând de către PALFINGER, unul dintre cei mai mari producători de macarale din lume, reprezintă un punct de referință absolut în segmentul macaralelor grele montate pe șasiu de camion. Aceasta lucrează inclusiv cu braț suplimentar , oferind și o capacitate enormă de ridicare de 95 de tone-metru, remarcându-se în special prin raza sa unică de lucru, de pana la 37 de metri.

Această macara este, de asemenea, extrem de rapidă, având un sistem de control prin radiocomandă. De asemenea, o altă premieră este dată de sistemul de control SMART CONTROL, integrat pentru prima dată într-o macara de 100 mt. Împreună cu funcțiile MEMORY POSITION și LEVELING ASSISTANT, sistemul SMART CONTROL asigură operatorului un mediu de control și de lucru mai simplu și mai inteligent. În plus, datorită sistemului DUAL POWER SYSTEM CONTINUOUS (DPS-C), operatorul poate să se bazeze totdeauna pe un maxim de putere de ridicare, aceasta fiind adaptată permanent în funcție de poziția de lucru, deoarece știe exact unde se află vârful macaralei în orice moment în timpul lucrului.

PK 1050 TEC reprezintă alegerea ideală, fie că se lucrează la înălțimi mari în poziție verticală, fie la orizontală, prin uși de hale sau de garaje.

P-PROFIL, pentru o greutate redusă a brațului

Profilul  poligonal P  al brațului, sau în formă de lacrimă, reprezintă o caracteristica generală a gamei PALFINGER TEC. Forma profilului oferă o rezistență crescută la torsiune, în special atunci când brațul lucrează extins, fiind în același timp mai ușor decât alte profile de braț. Astfel, întreaga greutate a macaralei este mai mică, dar performanțele de lucru sunt mai bune. De asemenea, în momentul telescopării brațelor, acestea se deplasează mai ușor unul față de celălalt, în plus patinele de susținere din plastic au capacități superioare de auto-lubrifiere.

Astfel, un alt avantaj important oferit de utilizarea brațelor cu profil P este reprezentat de reducerea timpilor de service și întreținere.

LEVELING ASSISTANT, o economie de timp de până la 80% pentru calarea echipamentului

LEVELING ASSISTANT simplifică procesul de calare în ansamblu printr-o aducere optimă la unghiul dorit al vehiculului. Procesul în sine are loc prin inducerea a mici mișcări pulsatorii ai cilindrilor de calare , printr-o singură comandă.  Pentru a obține cea mai bună înclinare posibilă a vehiculului pentru fiecare tip de aplicație, operatorul poate alege între două versiuni: „steep position” sau „HPSC”. 

Un sistem dual de lucru (DPS-P / DPS-C), pentru o utilizare cu eficiență maximă

Sistemul Dual Power permite o creștere semnificativă a capacității de ridicare măsurată la nivelul brațului suplimentar. Acesta își demonstrează eficiența atunci când se lucrează cu macaraua TEC având in configurație braț suplimentar, mai ales la raze mari de lucru, printr-o acoperire mai bună a zonei aplicației. În timp ce DPS-Plus recunoaște două poziții de lucru ale ultimului tronson telescopic, si folosește doua niveluri de presiune, modulul DPS-C poate selecta continuu presiunea optimă în funcție de poziția brațului, permițând obținerea unei puteri de ridicare suplimentara a modelului TEC in orice moment. 

HPSC-PLUS, pentru o acoperire perfectă a zonei de lucru

HPSC-Plus ofera 3 module suplimentare  pentru a asigura maximul de stabilitate a macaralei în timpul lucrului:  sistemul de detectare a sarcinii (LOAD), sistemului de măsurare a lungimii bratului (GEOM) și cel de calcul al forței de apasare a calelor (FSTAB). Astfel, întreaga capacitatea de ridicare a modelelor din gama TEC poate fi utilizată pe deplin în fiecare punct al curbei de stabilitate a macaralei, indiferent dacă condițiile de calare sunt restrictive, sau nu.

P-FOLD, gata de utilizare cu ajutorul cu o singura manetă

Sistemul de asistență P-Fold face ca operațiunile de pliere/depliere să fie simple, din punctul de vedere al operatorului, dar in acelasi timp si rapide. Cu mișcarea unei singure manete de pe radiocomanda, macaraua TEC poate fi adusa în poziție de lucru și pliată din nou rapid și fără nicio deteriorare. Acest lucru reduce timpul de setare la minimum.

SMART CONTROL - controlul precis al vârfului brațului macaralei cu o singură manetă

SMART CONTROL reprezintă cel mai ușor mod posibil de control al varfului macaralei pe orizontală, verticală și diagonală, practic în toate direcțiile, cu mișcarea unei singure manete de pe radiocomanda. Sistemul recunoaște singur sarcinile grele din cârlig și compensează automat devierea brațului macaralei.

MEMORY POSITION – memorarea a până la 4 poziții de lucru ale macaralei

Cu MEMORY POSITION, operatorul poate salva în memoria calculatorului central până la 4 poziții predefinite ale macaralei, inclusiv ale brațului suplimentar și troliului, în funcție de aplicatie, putând să efectueze toate manevrele de lucru cu brațul prin utilizarea unei singure manete, sau cel mult două. Chiar dacă a fost salvat în memorie fără sarcină in cârlig și apoi reinceput lucrul cu o sarcina in carlig, MEMORY POSITION compensează automat devierea brațului. Mișcările de lucru repetitive, cum ar fi utilizarea aceleiași zone de încărcare a camionului, pot fi, de asemenea, salvate, și nu trebuie să fie setate de fiecare dată.

Sistem de rotire continuă, pentru un mod de lucru fără restricții

Sistemul de rotire continuă oferă flexibilitate și eficiență deplină pentru orice activitate. Această caracteristică permite o descărcare mai rapidă, deoarece macaraua poate fi rotită în poziția dorită folosind cel mai scurt traseu posibil. Astfel, operatorul poate lucra în aproape orice direcție fără a fi nevoit să repoziționeze vehiculul.

SRC și RTC, pentru o operare eficientă a troliului

Controlul sincronizat al cablului  (SRC) menține constantă distanța dintre scripete și mufla cârligului in timpul funcționarii macaralei. Pe de altă parte, Controlul automat al tensiunii cablului (RTC) simplifică activitatea operatorului, respectiv tensionează automat cablul in timpul mișcării macaralei, si ajuta la plierea si deplierea macaralei. Prin acțiunea combinată a celor doua sisteme, operarea este mai confortabila și mai eficientă la lucrul cu troliul.

 

AOS, sau un mod de lucru fără oscilații

Sistemul activ de amortizare a oscilațiilor  (AOS) este un sistem de asistență în timpul lucrului patentat de PALFINGER, care compensează vibrațiile și șocurile pe verticala în timpul funcționării macaralei. Acesta reduce contrabalansarea catre minimum, oferind un grad ridicat de siguranță în timpului lucrului, în special când sunt ridicate sarcini mari sau când are loc o descărcare rapidă a unei greutăți mari.

MEXT & WEIGH, pentru mai multă siguranță si confort

Sistemele de asistență MEXT & WEIGH fac din manipularea sarcinilor mari o activitate sigură și mai simplă pentru operator. Astfel,  MEXT monitorizează extensiile mecanice ale brațului și le integrează  în sistemul de protecție la suprasarcină. Pe de o parte, raza de lucru  este mai mare, și pe de altă parte, sarcina maxima la vârf se adaptează automat la respectiva extensie. WEIGH permite cântărirea sarcinii de ridicat direct la vârful macaralei. De asemenea, poate prezenta ultimele zece încărcări, cu data și ora la care s-a lucrat.

Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!