Știri

Macaralele PALFINGER vin în ajutorul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)

23.03.2019

TERRA PALFINGER, unicul distribuitor pentru România a mărcii de macarale PALFINGER, a livrat către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) la sfaritul lunii martie, în cadrul unei ceremonii oficiale, primele șase automacarale Palfinger de ultima generație, model PK 165.002 TEC7, dintr-un total de 50 comandate, montate pe camioane MAN cu tracțiune 8x8.

La ceremonia oficială au participat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat dr. Raed Arafat, general de brigada Dan-Paul Iamandi, precum și administratorul TERRA PALFINGER, dl. Petre Babiceanu.

În cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU), macaralele PALFINGER PK 165.002 TEC7, vor fi folosite în misiuni de căutare-salvare în urmă producerii unor seisme/ prăbușiri de clădiri, descarcerare grea, alunecări de teren sau accidente industriale, venind în sprijinul pompierilor.

Pentru a ajunge la orice punct de intervenție, din punct de vedere tehnic, macaraua PALFINGER este montată pe un șasiu MAN 8x8, cu toate punțile motoare, care asigura capacități de treceri și în același timp de intervenție atât pe șosea, cât și pe terenuri accidentate. Macaraua PALFINGER PK 165.002 TEC7 oferă multe posibilități de a interveni prin ridicarea de greutăți mari la o distanță mai mică de șasiu, mai precis 25,8 tone la o distanță de 4,4 metri, iar la lungimea maximă a brațului de 31,3 m se poate ridică o greutate de 1.600 kg. Astfel, în timpul unei intervenții poate fi ridicată o cisternă sau un tir, bineînțeles după operațiunea de golire a încărcăturii cisternei sau a tirului, astfel încât să se poată repună pe carosabil dacă se mai poate deplasa capul tractor sau remorcă.

Alte aplicații importante pentru IGSU: macaraua poate interveni la mai multe tipuri de misiuni, cum ar fi salvare de la înălțime cu ajutorul unei tărgi speciale. În același timp, poate să transporte și o nacela în care pot merge operatori de intervenție sau echipamente speciale. De asemenea, poate lucra cu diverse atașamente precum: cupă, pentru a încarcă materiale precum moloz sau pământ; și graifer cu ajutorul căruia se pot manipula copaci sau stâlpi grei, căzuți pe carosabil. Alte accesorii cu care poate lucra sunt cablurile de oțel, sufele de prindere, cârligele șamd. Un avantaj al soluției implementate este faptul că atât pentru folosirea brațului macaralei, cât și a accesoriilor aferente, se utilizează o radio-comandă ergonomică, astfel încât operatorul poate vedea în orice unghi modul în care lucrează cu brațul macaralei. Are, în același timp, un sistem inteligent anti-răsturnare, ce calculează în timp real poligonul de stabilitate.

Livrare IGSU
Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!