All-terain SANY SAC600E

Macara all-terain SANY SAC600E

24.10.2023

Gama de macarale SANY  este bine cunoscută pe piața noastră, datorită robusteții, fiabilității lor și capacității de adaptare la orice condiții de lucru. Cel mai nou model, macaraua pe roți all-terain SAC600E este considerată una dintre cele mai importante realizări tehnologice ale grupului SANY în domeniul mașinilor de ridicat, fiind solicitată pe întreg mapamondul.

Eficient, modern, simplu de utilizat

Macaraua pe roți all-terain SAC600E a producătorului SANY a fost lansată pe piața internațională în cadrul BAUMA 2022. Calitățile sale, testate deja pe diferite șantiere de pe întreg mapamondul nu sunt străine nici constructorilor din România, prima macara SAC600E lucrând încă de la începutul acestui an fără probleme, așa că, în mod normal, o a doua macara a fost deja comandată, specialiștii TERRA PALFINGER SRL, importatorul mărcii de macarale SANY pentru România, anunțând că în curând aceasta va începe lucrul. 

Calitățile macaralei pe roți all-terain SAC600E sunt impresionante: o capacitate nominală de ridicare de 60 t și un braț de lucru cu o lungime totală de 50 m, format din șase tronsoane telescopabile hidraulic. Automacaraua poate lucra la înălțimi maxime de 66,5 m, dacă se utilizează și un braț zăbrelit adăugat cu o lungime de 16 m. Deși oferă caracteristici de lucru de top, dimensiunile de gabarit nu depășesc valorile maxim admisibile în trafic, aceasta putând să se deplaseze de la un șantier la altul fără nici un cost suplimentar.

Datorită sistemului inteligent de calare independentă, capacitatea de ridicare a macaralei a crescut cu 20%. SAC600E poate fi configurată să lucreze în spații înguste, datorită sistemului inteligent de calare ce permite telescoparea la lungimi de sprijin diferite, în funcție de teren. Acesta se bazează pe un modul electronic de control automat care calculează în timp real încărcarea pe fiecare dintre punctele de sprijin, astfel ca distribuția greutății totale dată de macara și sarcina utilă să fie proporțională pe acestea, fără a depăși valorile maxime admise în timpul lucrului.

Printre echipamentele importante cu care poate fi achiziționată macaraua se numără telecomanda wireless, care permite controlul tuturor mișcărilor de lucru de la distanță dar și un modul de protejare împotriva interferențelor cu câmpurile electromagnetice. 

Noua cabină i-Cab, pentru performanțe superioare

De la prima vedere, macaraua se face remarcată datorită designului modern al noii cabine i-Cab. Aceasta a fost complet reproiectată, asigurând operatorului un confort deosebit în timpul lucrului, scopul fiind de a reduce gradul de oboseală, astfel ca acesta să poată rămâne concentrat asupra activității sale principale perioade mari de timp. Operatorul beneficiază acum de un scaun  multifuncțional cu suspensie pneumatică, pentru un mod de condus mai confortabil. De asemenea, în cabină mai există un scaun pentru al doilea șofer precum și unul ce poate fi rabatat.
Ecranul tactil multimedia de 10,1 inchi este integrat în bord, acesta oferind o imagine cuprinzătoare a spațiului din spatele macaralei, care nu este permanent în câmpul vizual al operatorului. Oglinda retrovizoare cu reglare și încălzire electrică oferă un câmp vizual larg chiar și în condiții meteo defavorabile. Faruri cu LED asigură un grad de vizibilitate perfect chiar și în condiții de lucru de noapte sau de ceață.
Marșarier-ul este în directă legătură cu un senzor de parcare cu o capacitate de detectare precisă a distanțelor. Astfel, o astfel de manevră dificilă poate fi acum realizată foarte ușor chiar și într-o parcare, fără zone cu vizibilitate zero.
Sistemul de încălzire HVAC este complet automat, acesta reglând permanent temperatura interioară în funcție de setările inițiale.
Scaunul șoferului este acum mai larg cu 450 mm, spațiul pentru picioare crescând cu 30%. De asemenea, se poate regla la o înclinare maximă de 140°, permițând operatorului să stea întins și să se odihnească după muncă. Scaun reglabil electric este conectat cu cotiera, permițând reglarea multidimensională pentru un confort sporit.
Cabina  este înclinabilă de la 0 la 20°, reducând părții cervicale a operatorului în timpul operațiunilor de ridicare ce presupun cu unghi mare de lucru și un braț lung.
Joystick-urile de lucru și control sunt controlate complet electronic,  permițând un mod de lucru ușor dar cu mișcări exacte.
Geamul frontal poate fi deschis la 70°, suficient pentru a asigura o ventilație naturală corectă. Ușa cu comandă electrică este glisantă lateral, fiind astfel mult mai ușor pentru operator să intre în cabină.

Dispozitiv special anti-interferențe electromagnetice

În funcție de utilizare, macaraua poate fi comandată, opțional, cu un modul special anti-interferențe electromagnetice. Astfel, macaraua poate lucra în zone unde există un câmp electric sau magnetic puternic,  (20v/m la peste 500 m distanță de sursa de interferență. Macaraua poate fi utilizată pe șantierele unde sunt incluse echipamente de mare putere, în apropierea liniilor de înaltă
tensiune, stațiilor de radiodifuziune, centrale electrice, fabrici de aluminiu, stații radar, baze militare sau stații de comunicații mobile.

Telecomandă

Telecomandă funcționează independent și corespunde tuturor reglementărilor europene și
americane și certificărilor CE. Prin intermediul ei operatorul poate asigura controlul electronic, inteligent și digital a funcțiilor de lucru, precum cele de extensie/ retragere a brațului, prin acționarea unui singur buton, lucrul cu telecomanda fiind astfel extrem de ușor. 
Funcții principale:
Controlul sistemului de calare, mai precis a grinzii de telescopare orizontală precum și a cricului telescopic, precum și aducerea întregii macarale calate la orizontală;
Configurarea de lucru cu ajutorul unui singur buton, ceea ce presupune telescopare automată a brațului, ridicarea sarcinii, rotire, ridicarea cu cricul;
Controlul funcțiilor auxiliare, precum ridicarea/coborârea contragreutății, deplierea și extensia brațului suplimentar, înclinarea cabinei etc.

Automacaraua SANY SAC600E are nu mai puțin de 6 moduri de lucru:
-    Cu axa față independentă, de direcție,
-    Cu cele 2 axe spate independente și de direcție, 
-    Cu toate axele de direcție, astfel ca raza de rotire să fie minimă,
-    Deplasarea în mers crab,
-    Deplasare pe șosea,
-    Toate roțile directoare.
Se poate deplasa, în funcție de greutatea pe axe dorită, cu o contragreutate de 3,6 sau 13 tone.

Putere motor: 380 CP
Cuplul maxim de ridicare: 1881 kNm
Lungime maximă a brațului: 50 m
Masă proprie: 36.000 kg
Contragreutate: 13 t

Viteza maximă de deplasare: 80 km/h
Modul de lucru al roților (standard): 6 x 4 x 6
Pantă maximă: 67%
Cutie de transmisie automată a mișcării Allison 450 OSP cu 6 viteze.


TERRA PALFINGER SRL, parte a grupului european TERRA oferă soluții complete și complexe utilizatorilor din diferite industrii, pentru creșterea productivității și eficientizarea costurilor acestora. Gama de utilaje poartă marca celor mai cunoscuți producători recunoscuți la nivel mondial precum PALFINGER, SENNEBOGEN, SANY, incluzând echipamente montate pe camion, macarale forestiere / reciclare, sisteme manipulare containere, lifturi hidraulice, macarale cu braț telescopic și altele.

Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!