Platforme JCB E-TECH

Acționare electrică și hibridă pentru platformele de lucru JCB E-TECH cu brațe articulate

06.06.2023

JCB introduce două platforme de lucru aeriene cu braț articulat, cu posibilitatea de selectare între o transmisie complet electrică cu baterie și una hibridă diesel/electrică. A45E și A45EH oferă o eficiență sporită, acces îmbunătățit pentru operator și monitorizare, pentru a crește productivitatea clienților.

Caracteristicile cheie includ:

  • Înălțimea maximă a platformei de 13,84 m cu o rază de acțiune frontală de 7,48 m
  • Transmisii electrice cu baterii sau hibride diesel/electrice
  • Capacitate de ridicare de 300 kg
  • Protecție secundară, anvelope anti-înțepături, blocare a rotirii și comandă de urgență
  • Monitorizare de la distanță în timp real prin telematica JCB LiveLink

Capacitate mare

JCB își consolidează gama de platforme de lucru aeriene, prin adăugarea a două utilaje cu braț articulat. A45E este o versiune complet electrică a modelului anterior AJ48D, care oferă o funcționare cu emisii zero, cu toate performanțele, înălțimea de lucru și raza de acțiune frontală ale mașinii respective. A45EH este o versiune hibridă diesel/electrică a aceluiași utilaj, ideală pentru lucrul în locații mai îndepărtate, unde o sursă de alimentare externă nu este disponibilă cu ușurință.

A45E este alimentat de opt baterii de 6V, creând un sistem de operare de 48V, 400AH. Pachetele de baterii sunt amplasate de o parte și de alta a șasiului inferior, menținând un centru de greutate scăzut pentru o stabilitate sporită și o tracțiune îmbunătățită. Bateriile alimentează motoarele de acționare cu curent alternativ prin intermediul unor controlere de motor și pompa hidraulică a mașinii prin intermediul unui controler de motor hidraulic.

A45EH utilizează un motor diesel cu trei cilindri de 14,8 kW și un generator de 7,5 kWa pentru a alimenta cele opt baterii de 6V ale mașinii. Motorul este montat pe o suprafaţă pivotantă, ceea ce facilitează întreținerea și service-ul atunci când este necesar. Un rezervor de combustibil de 40 de litri oferă combustibil mai mult decât suficient pentru o săptămână întreagă de funcționare, ceea ce face din această mașină o platformă ideală cu emisii reduse pentru locațiile mai îndepărtate. Bateria poate fi, de asemenea, conectată la o sursă de alimentare de la rețea, dacă este disponibilă.

Ambele platforme au în standard tracțiune integrală și direcție pe două roți. Roțile sunt acționate de patru motoare de curent alternativ, iar aceste motoare recuperează energia prin frânare regenerativă, pentru a prelungi performanța bateriei. Deoarece tracțiunea este asigurată pentru fiecare roată în parte, mașina este capabilă să urce pante de până la 40 de grade. O axă oscilantă asigură menținerea tracțiunii maxime pe teren accidentat atunci când brațul este oprit. Cu toate acestea, axa este blocată, pentru a asigura stabilitatea mașinii, atunci când aceasta intră în modul de ridicare a brațului. Anvelopele umplute cu spumă, care nu lasă urme, sunt standard.

Ridicare maximă

Platforma are trei puncte de abordare pentru a facilita accesul. Există patru locații de prindere a hamurilor, permițând operatorului accesul complet în jurul coșului. Lungimea platformei este de 0,84 m, iar lățimea este de 1,84 m. Este prevăzut un sistem de protecție secundară, pentru a proteja operatorul, care oprește automat funcțiile brațului atunci când este declanșat.

Brațele sunt echipate cu o funcție de recunoaștere a rotirii, care asigură că operatorul trebuie să înregistreze dacă brațul este rotit peste partea laterală a șasiului înainte de a conduce atunci când este ridicat. Un senzor de înclinare previne ridicarea utilajului atunci când șasiul se află pe un teren denivelat, înclinând utilajul la mai mult de 5°.

Înălțimea maximă a platformei este de 13,84 m la oricare dintre modele, cu o rază de acțiune orizontală de până la 7,47 m, asigurând un spațiu liber de 7,48 m în sus și pe deasupra. Capacitatea de ridicare pentru ambele modele de brațe este de 300 kg.

Sistemul de monitorizare telematică LiveLink de la JCB oferă date de operare în timp real privind performanța, programele de service și codurile de defecțiune. Managerii pot înregistra de la distanță funcționarea motorului, notificările privind nivelul scăzut de combustibil, notificările privind senzorii de înclinare și notificările de suprasarcină. LiveLink oferă, de asemenea, date privind tensiunea bateriei și procentul de încărcare a platformei.

A45E și A45EH oferă o capacitate de ridicare mai mare, cu emisii zero sau cu o putere hibridă cu emisii reduse. Utilajele oferă niveluri ridicate de eficiență, monitorizare, oferind o experiență îmbunătățită a operatorului și o productivitate sporită.

Noul afișaj intuitiv

Aceste utilaje sunt echipate cu un ecran tactil color de 5" pe platformă, oferind operatorilor date și comenzi esențiale la îndemână. Această interfață intuitivă sporește siguranța și productivitatea pe șantier. În plus, utilajele dispun de un sistem de control unic care elimină necesitatea de a comuta între comenzile de pe platformă și cele de la sol. Operatorii pot manevra fără probleme utilajul din oricare dintre locații, eliminând complicațiile legate de schimbarea modurilor de control.

Despre JCB A45EH

Despre JCB A45E

Mai multe detalii

Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!