Noua macara telescopică Sennebogen 683 E

Sennebogen 683 E - noua macara telescopică pe șenile de 80 t

10.03.2023

Sennebogen își extinde gama de macarale prin introducerea macaralei telescopice 683 E pe șenile de 80 tone

Sennebogen a adăugat încă un model la gama sa de macarale telescopice pe șenile: macaraua 683 E de 80 de tone. Cu o capacitate de încărcare de 80 de tone și o lungime a brațului principal de 42 m, cel de-al nouălea model din serie se încadrează perfect între 673 E și 6103 E și aparține clasei de dimensiuni medii a producătorului german.

În utilizarea practică, acest utilaj se mândrește cu o flexibilitate impresionantă și un design robust care îl califică pentru o gamă largă de aplicații din domenii diferite.

Macaralele telescopice pe șenile sunt o specialitate a constructorului bavarez de utilaje Sennebogen de peste 30 de ani și a reușit să impună cu succes acest concept de macara flexibilă pe piețele internaționale.

Ca un nou model de generația a cincea, Sennebogen introduce acum un utilaj de dimensiuni medii de 80 de tone metrice, care acoperă o gamă largă de aplicații cu brațul său robust și cu motoarele sale puternice de deplasare și de troliu. Este bine adaptat pentru construcții de clădiri și construcții subterane, construcții de poduri, baterea palplanșelor, lansarea carcaselor de piloți forați și drept o macara de serviciu auxiliară agilă. Cu designul său deosebit de robust, își demonstrează puterea în timpul utilizării grele pe șantierele de construcții accidentate, unde se descurcă cu ușurință cu sarcini de preluare și transport, precum și cu operațiuni de ridicare pe soluri cu un unghi de înclinare de 4 grade.

Această macara cu braț extensibil și capacitate de 80 t este antrenată de un motor Cummins de 186 kW cu un sistem de reducere semnificativă a gazelor de eșapament care îndeplinește normele de mediu europene -  Stage V. Troliile de ridicare principal și auxiliar sunt acționate de un motor hidraulic de înaltă presiune, care asigură o forță de tracțiune considerabilă de 72 kN pentru fiecare echipament rezultand viteze de ridicare ale cablului, ce pot atinge până la 120 m/min. Echipamentul configurabil individual poate fi completat cu o gamă largă de accesorii, opțiuni și caracteristici suplimentare, cum ar fi un limitator programabil zonei de lucru și pachete de siguranță și de temperatură scăzută, atrăgând astfel utilizatorii din sectoarele specializate de inginerie civilă și inginerie hidraulică, printre altele.

Utilizare flexibila la sol și la înălțime:  

Brațul Full Power-Boom cu 4 tronsoane, care se poate extinde până la o lungime de 42 m în configurația standard, oferă un avantaj în ceea ce privește timpul operațional redus, în special în cazul operațiunilor complexe ce necesită raze de lucru diferite cu schimbări ale lungimii brațului. Datorită tehnologiei „multi-cilinder” de extindere / retragere, sistemul de control al brațului permite ca raza de lucru să fie atinsă rapid, astfel încât macaraua să lucreaze la sarcina utilă în mod automat. Opțional, raza de acțiune poate fi extinsă și mai mult, până la 57 m, cu un braț suplimentar dublu pliabil și basculabil, ceea ce îl face potrivit pentru construcția de clădiri. Operarea este simplă și intuitivă prin intermediul mișcării manetei.

Trenul de rulare telescopic pe șenile al modelului 683 E are o lățime maximă a șenilelor de 4,2 m. În funcție de cerințe, aceasta poate fi redusă simetric sau asimetric până la 2,68 m, diagrama de sarcină fiind adaptată automat la lățimea respectivă a șenilelor. Poziționarea unui astfel de utilaj este îmbunătățită pentru 683 E datorită designului robust al trenului de rulare, ceea ce este deosebit de benefic atunci când se lucrează pe pante și pentru operațiunile de preluare și transport. Utilajul de 80 de tone poate lucra cu greutăți mari chiar și pe pante de până la 4 grade, putând să se deplaseze cu diferite sarcini de ridicat prinse în cârlig, acestea putând avea o masă apropriată de sarcina nominală a macaralei. Latimea senilelor de 800 mm oferă un grad ridicat de stabilitate, reducând în același timp presiunea pe sol la minimum.

Transport ușor și eficient din punct de vedere al costurilor: 

Macaraua de 80 de tone este capabilă să se descarce singură dintr-un camion și, cu ajutorul telecomenzii radio, se poate auto-asambla complet. Cu șenilele atașate, are o lățime de transport de numai 3,5 m. După demontarea simplă a șenilelor, greutatea de transport este redusă cu aproape 20 tone și lățimea de transport se poate reduce la 3,0 m.  

Lucrați întotdeauna în condiții de ergonomie și siguranță - în cabina confortabilă Maxcab 

Operatorii de utilaje vor aprecia avantajele ergonomice ale cabinei Maxcab, deosebit de spațioasă.
Pentru o vizualizare sporită, cabina se poate înclina standard până la 20 de grade operatorul putând observa sarcina din cârlig, chiar și atunci când brațul este telescopat la maxim. Opțional, macaraua poate fi echipată, cu o cabină cu liftare hidraulică care poate fi înclinată la 30 de grade, ajungand pana la o înălțime de 5,55 m la nivelul ochilor operatorului. Ferestrele cu suprafață mare vitrată oferă o vedere optimă asupra întregii zone de siguranță din jurul utilajului precum și a celei de lucru. În plus, utilajul poate fi operat și din exteriorul cabinei prin intermediul unei telecomenzi radio. 

Camerele de supraveghere video și monitorul de mari dimensiuni montat pe consola de lucru a operatorului, extind câmpul vizual al operatorului spre partea din spate și spre dreaptă și pot fi utilizate pentru a monitoriza modul de funcționare al troliilor echipamentelor de ridicare. Sistemul de control electric include butoanele montate pe joystick ce sunt destinate acționării atașamentelor opționale dar și limitatorul de moment de cuplu, care poate fi vizualizat permanent de către operator datorită unui afișaj grafic prezent pe ecran. Sistemul oferă un avertisment audio-vizual și blochează maneta de comandă atunci când limitele de sarcină sunt atinse sau depășite. Sistemul de control intuitiv Sencon oferă diagnostice importante, precum și informații privind sarcina utilă, unghiul brațului, lungimea și raza brațului, oferind astfel un sprijin maxim pentru operator.

SENNEBOGEN 683 E se dovedește, de asemenea, foarte avantajos în ceea ce privește ușurința în exploatare. Sistemul de gresare centralizat pentru articulația de bază a brațului, cilindrii de ridicare a brațului și rulmentul de rotire de mare diametru, reduce considerabil timpul de întreținere. Accesul facil la punctele de service și identificarea clară a componentelor economisesc, de asemenea, timp prețios în exploatarea zilnică.

Despre SENNEBOGEN: SENNEBOGEN GmbH este un producator german recunoscut la nivel global ca lider al calității în tehnologia macaralelor de înaltă performanță și utilajele pentru manipularea materialelor. Compania a fost fondată de Erich Sennebogen Sr. în 1952, Straubing, Germania și este în continuare deținută de familie. Mașinile SENNEBOGEN sunt dezvoltate și produse în cinci locații din Bavaria, precum și în Ungaria. Cu pasiune pentru inovație, de peste 70 de ani, gama SENNEBOGEN furnizează utilaje precum manipulatoare telescopice mici, macarale pe șenile, macarale portuare gigantice, echipamente de manipulare a materialelor, cu greutăți operaționale cuprinse între 17 t - 420 t și alte mașini potrivite pentru orice sarcină.

SENNEBOGEN este oferit în România prin distribuitorul autorizat TERRA PALFINGER SRL

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați echipa TERRA
+40317307301
office.ro@terra-world.com

 

Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!