Whistleblowing / SISTEM DE DENUNȚARE

 

Puteți raporta aici

 

 

 

Whistleblowing este publicarea de informații și ponturi importante pe care un denunțător (=whistleblower) le-a obținut datorită unei legături speciale cu o companie. Un sistem de denunțare permite denunțătorilor să transmită informații și ponturi biroului responsabil și independent al unei companii prin intermediul unui sistem de comunicare special înființat și protejat.

TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL este conștientă de obligațiile sale etice și juridice față de toți angajații și persoanele cu care lucrează TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL. Pentru TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL, acest lucru include, de asemenea, deschiderea față de raportarea încălcărilor normelor sau a comportamentelor ilegale și instituirea unui sistem de denunțare a neregulilor.

Denunțătorii nu trebuie să se teamă de consecințe negative sau de represalii din partea TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL. Cu toate acestea, este posibil să se transmită rapoarte și ponturi în mod anonim.

 

Pentru sistemul de denunțare, TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL utilizează software-ul companiei daneze Whistleblower Software ApS. Acest software de denunțare respectă toate cerințele Directivei UE privind denunțătorii și legislația aplicabilă privind protecția datelor, în special GDPR.

Pentru mai multe informații privind sistemul de denunțare al TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL, vă invităm să consultați secțiunea de întrebări frecvente.

 

Notă: În mod evident, informațiile false îi pot face pe denunțători răspunzători pentru daune și pot fi urmăriți în instanță sau ca infracțiune administrativă.

 

FAQ

 

Cum funcționează sistemul de denunțare al TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL?

 

Puteți accesa sistemul de denunțare al TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL prin intermediul linkului de pe pagina privind sistemul de denunțare a neregulilor/sistemul de whistleblowing de pe pagina de pornire a TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL. În acest sistem de denunțare, puteți utiliza un formular online pentru a crea un nou raport de denunțare a neregulilor și, dacă este necesar, puteți încărca fișiere pentru acest raport. Raportul dumneavoastră va fi apoi transmis organismului independent responsabil prin intermediul unui sistem criptat.

 

Organismul responsabil vă va informa cu privire la primirea raportului dumneavoastră, va investiga rapoartele primite și vă va informa cu privire la evoluția anchetei. Dacă este necesar, organismul competent vă va implica - prin intermediul sistemului de denunțare și, dacă este nevoie și păstrându-vă anonimatul, în investigarea ulterioară a raportului.

 

În cazul în care furnizați datele dumneavoastră de contact, organismul responsabil vă poate contacta și în acest mod. Dacă doriți să rămâneți anonim, nu este necesar să furnizați date de contact sau alte informații care ar putea fi folosite pentru a vă identifica.

 

După ce ați trimis sesizarea, va apărea o parolă. Vă rugăm să notați această parolă. După ce ați trimis sesizarea, puteți utiliza această parolă pentru a accesa în orice moment sesizarea trimisă prin intermediul sistemului de denunțare, pentru a primi mesaje de la organismul responsabil, pentru a da mai multe informații privind sesizarea sau pentru a încărca (alte) fișiere și pentru a continua să comunicați în mod anonim cu organismul responsabil.

 

Cine poate trimite sesizări?

 

Angajații (inclusiv stagiarii, ucenicii sau lucrătorii temporari), clienții, furnizorii și orice altă persoană care are o relație contractuală cu TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL.

 

Care sunt subiectele pe care se pot trimite sesizări?

 

 • Achiziții publice
 • Servicii financiare, produse financiare, piețe financiare, prevenirea spălării banilor și a finanțării terorismului
 • Siguranția și conformitatea produselor
 • Siguranța transportului
 • Protecția mediului
 • Radioprotecția și securitatea nucleară
 • Siguranța alimentelor și a hranei pentru animale, sănătatea și bunăstarea animalelor
 • Sănătate publică
 • Protecția consumatorului
 • Protecția vieții private, protecția datelor cu caracter personal, securitatea rețelei și a sistemelor informatice
 • Infracțiuni judiciare
 • Infracțiuni administrative

 

Care sunt subiectele pe care nu se pot trimite sesizări?

 

Toate subiectele care nu sunt menționate în răspunsul la întrebarea de mai sus nu sunt acoperite de sistemul de denunțare a neregulilor TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL. În special, nu pot fi raportate nemulțumiri personale sau probleme de personal.

 

Cum pot fi implicat în calitate de denunțător?

 

În termen de șapte zile de la primirea unei sesizări, denunțătorul va primi o confirmare de primire. În termen de cel mult trei luni de la primirea sesizării, denunțătorul va primi informații cu privire la măsurile de urmărire pe care TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL le-a luat, le va lua sau la motivele pentru care nu se va da curs sesizării.

 

Comunicarea dintre organismul competent și independent și denunțător are loc, în general, prin intermediul sistemului de denunțare. Prin urmare, este important ca dumneavoastră, în calitate de denunțător, să notați parola și să o păstrați într-un loc sigur.

Puteți raporta aici

Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!