Știri

Primul excavator alimentat cu hidrogen - inovatie JCB

03.07.2020

JCB a dezvoltat primul excavator, din industria construcțiilor, alimentat cu hidrogen, continuând să conducă și să fie un exemplu în sectorul utilajelor ce înglobează tehnologii cu zero impact asupra mediului și cu emisii reduse de carbon, a anunțat compania astăzi.

Excavatorul 220X de 20 de tone, alimentat de o pilă de combustie cu hidrogen, a fost supus la numeroase teste riguroase în carieră JCB, dovedind capabilitățile acestei tehnologii în peste 12 luni. Prin această dezvoltare,  JCB este prima companie ce produce echipamente de construcții, din lume, care a dezvăluit un prototip funcțional al unui excavator alimentat cu hidrogen.

Președintele JCB, Lord Bamford, a declarat: „Dezvoltarea primului excavator alimentat cu hidrogen este foarte importantă, deoarece tindem spre o lume cu zero emisii de carbon. În lunile următoare, JCB va continuă să dezvolte și să perfecționeze această tehnologie prin testarea avansată a prototipului nostru și vom continuă să fim în fruntea tehnologiilor concepute pentru a construi un viitor cu zero emisii de carbon. ”

Fiul Lord-ului Bamford, Jo Bamford, a petrecut 14 ani la JCB înainte de a se mută în sectorul dedicat alimentării cu hidrogen, a înființat compania Ryse Hydrogen și apoi a cumpărat gigantul constructor de autobuze din Irlanda de Nord, Wrightbus. El a câștigat contracte de furnizare pentru primul autobuz supraetajat alimentat cu hidrogen, din lume, în orașe precum Londra și Aberdeen.

Jo a adăugat: „Cred cu adevărat că hidrogenul este cea mai bună oportunitate a Regatului Unit de a construi o industrie ce va fi lider mondial și care creează locuri de muncă în Marea Britanie, reduce emisiile și revoluționează omenirea.”

Puterea excavatorulului prototip JCB este generată prin reacția hidrogenului cu oxigenul într-o pilă de combustibil generând energia necesară pentru acționarea motoarelor electrice. Singură emisie rezultată este apă.

Dezvoltarea vine după ce JCB a făcut istorie anul trecut prin fabricarea utilajelor electrice, intrând în producție completă cu primul mini excavator complet electric al industriei de construcții, 19C-1E. De asemenea, JCB a extins tehnologia electrică la Teletruk-urile inovatoare, cu furci telescopice, prin lansarea unui model electric, JCB 30-19E.

Prin inovații și îmbunătățiri constante în proiectare, JCB a condus, de asemenea, și în implementarea soluțiilor pentru îndeplinirea nivelului de emisii poluante Stage V la motoarele diesel și aproape a eradicat complet cele mai nocive emisii cu ultima să gama de motoare diesel. Oxidul de azot (NOx) a scăzut cu 97 %, particulele de funingine au scăzut cu 98 %, iar emisiile de dioxid de carbon (CO2) aproape s-au înjumătățit.

PRIMUL EXCAVATOR ALIMENTAT CU HIDROGEN
Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!