Știri

Echipa de vis din portul Constanța

06.02.2020

Specialistii romani in deseuri metalice de la European Metal Services SA din Portul Constanta au întampinat in luna aprilie a anului 2019 un nou membru in flota lor verde: Prin intermediul noului 821M Serie E  de la SENNEBOGEN, care promite cicluri de lucru mai rapide si mai multa putere, se asigura posibilitati noi in domeniul logisticii deseurilor metalice, atat la descarcarea autocamioanelor, la sortare cat si la stocarea de cantitatilor de deseuri metalice achizitionate zilnic.

Este cunoscut drept „Poarta catre mare” a Romaniei si se numara printre cele mai importante puncte ale traficului de tranzit european: Portul din Constanta, pozitionat la Marea Neagra si punctul final al Canalului Rin-Main-Dunare, impresioneaza cu o capacitate de exploatare de aproximativ 120 de milioane de tone pe an. Printre macarale portuare uriase, nave impresionante si docuri, se regasește zona de lucru European Metal Services SA: Specialistul in domeniul logisticii deseurilor metalice si comerciantul acestora este, deasemenea responsabil pentru exportul acestor deseuri din tarile riverane Marii Negre. In luna aprilie a anului 2019, acestia au primit solutia robusta de manipulare 821M Serie E de la SENNEBOGEN pentru descarcarea autocamioanelor, precum si pentru lucrari de sortare si stocare in timpul exploatarii.

 

Siguranta este prioritatea cea mai de pret in ceea ce priveste manipularea deseurilor metalice

In depozitul de deseuri metalice, utilajul mobil, dotat cu un motor diesel de 104 kW, manevreaza fara efort, printre muntii de deseuri metalice sau pana la navele acostate. Multumita celor 8 anvelope din cauciuc plin este pregatit foarte bine pentru conditiile grele dintr-un astfel de depozit. Prin intermediul calelor cu talpa larga, utilajul ramane stabil si sigur in timpul descarcarii autocamioanelor, fapt care se poate observa si din cabina soferului: „In timpul procesului de descarcare, deplasez cabina complet in sus pentru a putea arunca o privire in containerul autocamionului. Cu toate acestea, abia daca se poate observa ca masina trepideaza si astfel ma pot concentra mai bine la activitatea mea”, explica soferul. In plus, comanda fina prin joystick-ul de la SENNEBOGEN face posibila controlarea mai precisa a zonei de lucru si efectuarea precisa a lucrarilor de sortare. Utilajul 821Seria E din Constanta este dotat cu un brat robust cu o lungime de 11 m, fiind adecvat in mod ideal pentru stive mari de deseuri metalice. Suplimentar, pe brat se gaseste un proiector cu leduri de mare putere, pentru a putea lucra si noaptea in condiții de vizibilitate adecvate. In plus, producatorul utilajului asigura mai multă siguranta in operare, prin montajul pe parbriz a unui grilaj de protectie suplimentar, care mentine la distanta fata de cabina bucatile de deseuri care ar putea rani operatorul.  

Experienta inseamnă mult! Solutia specială SENNEBOGEN 640 cu Pilon compacteaza deseurile metalice in mod eficient

European Metal Services SA din Constanta priveste retroaspectiv asupra unui parteneriat de lunga durata cu SENNEBOGEN si cu partenerul de vanzari si de service, TERRA Romania. Incă din 2013 acestia au pus in functiune solutia speciala Macara cu brat zabrelit SENNEBOGEN 640 cu Pilon de 1,5 m, cu care s-au compactat deseurile metalice din nave, cu scopul de a creste capacitatea de transport. Aici, macaraua cu brat zabrelit de 40 t dovedeste inca o data ca este un partener multifunctional si de incredere cu variantele sale multiple de echipare. In acest caz, masina dispune de o placa de compactare cu o greutate de peste 2,5 pe un brat de 18 m, care, prin cadere libera, este presata pe gramada de deseuri metalice din interiorul containerului.

Aceasta masura creste capacitatea de transport cu 80 - 90%, in comparatie cu modul normal de incarcare. Multumita cabinei reglabile pe inaltime la 2,7 metri, operatorul utilajului are intotdeauna cea mai buna vedere peste si în interiorul navei – indispensabila pentru compactarea eficienta si nu mai sunt necesare alte persoane care să ii indice operatorului zona de compactat. Solutia conceputa in mod special pentru aceasta utilizare este echipata cu un motor de 185 kW si un troliu cu cadere libera de 120 kN si va face parte in mod sigur, mult timp de acum incolo, din peisajul Portului Constanta.

Pentru incarcarea navelor se utilizeaza in continuare un SENNEBOGEN 850 mobil. Prin intermediul modelului 821 mobil s-a obtinut completarea perfecta pentru logistica depozitului.

„Aveam nevoie de o solutie disponibila rapid pentru a putea prelucra in continuare corect cantitatile de deseuri metalice aparute. Pe noi ne-a convins modelul 821 de la SENNEBOGEN prin consumul sau redus si ciclurile de transbordare rapide”, adauga la final manager portuar din cadrul European Metal Services SA.  

Sennebogen încarcă și compactează
Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!