Compactoare tandem mari

Dynapac compactoare mari

18.01.2024

Pentru cele mai bune rezultate în construcţia sau repararea drumurilor, totul la costuri minime, alegerea compactoarelor și, ulterior, a parametrilor optimi pentru fiecare tip de lucrare reprezintă cerinţele de bază pentru un echilibrul perfect între costuri și calitate, fără compromisuri.

Care este mărimea potrivită a utilajului pentru o anumită lucrare?
De asemenea, câte utilaje sunt necesare sau cum puteţi utiliza mai eficient compactoarele din propria flotă?
O altă problemă crucială: câte treceri trebuie realizate pentru un grad de compactare optim? Bineînţeles, te poţi baza pe experienţă, pe calcule și tabele care se regăsesc în standardele în vigoare, sau, pentru a fi sigur că nu greșești, pe sistemele de calcul automat, COMPBASE si PAVECOMP, dezvoltate de Dynapac pentru propriile utilaje (servicii contra cost).

Pentru o productivitate înaltă, fără excepţie.

Fiecare șantier pentru construcţia drumurilor reprezintă o provocare în sine, deoarece, condiţiile de lucru, terenul, materialele și cerinţele de exploatare diferă de la un proiect la altul. Cerinţele de calitate, dar și eforturile pentru optimizarea costurilor reprezintă o provocare pentru fiecare constructor. Reducerea timpilor morţi și creșterea gradului de eficienţă al utilajelor sunt problemele principale pentru fiecare constructor.

Noua serie de compactoare tandem, CC4000 VI – CC6200 VI a producătorului suedez Dynapac oferă operatorului numeroase avantaje, iar cele mai evidente sunt legate de simplitatea, intuitivitatea și ergonomia în utilizare, manevrabilitatea excelentă, vizibilitatea de neegalat datorită cabinei excentrice și asigurarea unui rezultat de cea mai bună calitate.

Un alt sistem automat pentru măsurare și control, ce poate fi integrat în noua gama de compactoare tandem mari, este Dyn@Lyzer (contra cost). Acesta ţine contorizează trecerile efectuate la nivelul întregului
șantier. De asemenea, măsoară și temperatura stratului de asfalt așternut. Temperatura asfaltului are un impact important asupra calității compactării; asfaltul prea rece poate crea probleme în așternerea uniformă a stratului și, de asemenea, duce la alterarea agregatelor minerale din componenţa lui prin spargere/fisurare; pe de altă parte, un asfalt prea cald favorizează segregarea materialului, apariția fisurilor, etc. Astfel, dacă temperatura înregistrată de sistemul Dyn@Lyzer variază în afară limitelor normale/prestabilite, operatorul este avertizat imediat.

Compactare rapidă și eficientă a straturilor subţiri de asfalt.

Compactarea prin intermediul vibrațiilor de înaltă frecvență reprezintă o caracteristică importantă a utilajelor Dynapac. Straturile subțiri de asfalt sunt tendința modernă în domeniu asfaltării calitative, dar acestea necesită o compactare rapidă și precisă, deoarece, temperatura mixturii scade foarte repede. Dacă se utilizează o amplitudine mare, amplitudine ce oferă și o compactare rapidă, materialele din compoziția mixturii asfaltice riscă să fie zdrobite, va apărea segregarea materialelor și se va pierde capacitatea
portantă a asfaltului. Acestea sunt o parte din motivele pentru care compactoarele tandem Dynapac, din a șasea generație, continuă să dezvolte tehnologia de succes ce presupune utilizarea unei frecvenţe înalte
combinată cu amplitudinea redusă, rezultatul fiind un grad înalt de compactare chiar și în cazul straturilor subțiri de asfalt.

Compactoarele pot fi, desigur, utilizate la fel de eficient și pentru straturile groase de asfalt prin selectarea amplitudinii mari de lucru, combinată cu o frecvență redusă.

Un post de conducere ergonomic, cu o vizibilitate sporită.

Atunci când au proiectat noua generaţie de utilaje, specialiștii Dynapac s-au concentrat, ca întotdeauna, asupra confortului oferit operatorului. Un post de conducere ergonomic și bine proiectat va oferi întotdeauna operatorului posibilitatea de a obţine un randament ridicat.

Astfel, noua gamă de compactoare tandem Dynapac oferă posibilitatea ca scaunul, împreună cu toate comenzile utilajului, să poată pivota și să se deplaseze de la stânga la dreapta. Operatorul poate supraveghea eficient marginile tamburilor fără a face mișcări inutile și solicitante. În standard, scaunul se rotește 180° și este echipat cu un volan, iar opţional, scaunul se poate roti 255°, astfel încât, operatorul să poate supraveghea la fel de bine ambii tamburi în timpul lucrului, iar atunci când compactorul se deplasează în sens opus, acesta poate să controleze, mult mai bine direcţia de deplasare.

Această opţiune include și un mini volan, controlat electronic, care face mai ușoară și mai precisă direcţionarea utilajului, oferind o manevrabilitate spectaculoasă.

Controlul gradului de compactare cu sistemul DYN@LYZER.

Sistemul DYN@LYZER este proiectat pe două nivele: Primul nivel include un compactometru ce utilizează sistemul de măsurare EVIB atât pentru sol cât și pentru asfalt. Acesta este completat și de un sistem
pentru măsurarea temperaturii asfaltului ce include doi senzori (câte unul deasupra fiecărui tambur).

Al doilea nivel integrează compactometrul, sistemul de măsurare a temperaturii asfaltului, dar și un alt sistem pentru poziţionare prin satelit de tip GNSS (Global Navigation Satellite System). Toate informaţiile
transmise de utilaj sunt înregistrate, operatorul putând să vadă în orice moment măsurătorile de compactare afișate pe ecranul computerului de bord. Datele sunt, în același timp, înregistrate și salvate pentru a asigura o trasabilitate completă, oferind garanţia calităţii lucrării. Receptorul GNSS oferă permanent
poziţia exactă a utilajului în șantier, nivelul de precizie depinzând de cerinţele proiectului, iar astfel se poate vedea gradul de compactare în fiecare zona.

Un utilaj inteligent.

Întreaga gamă de compactoare tandem mari Dynapac este disponibilă și în versiunea combinată, cu pneuri montate pe puntea din spate, dar și cu tamburi oscilanţi. Deoarece compactarea marginilor este, de obicei, deficitară, sunt disponibile, opţional, dispozitive care presează sau taie marginea suprafeţei asfaltate. Dispozitivul poate fi montate în dreapta-faţă, dreapta-faţă + stânga-faţă sau dreapta-faţă și stânga-spate.

Noua generaţie de compactoare tandem mari Dynapac are un consum de combustibil mai mic cu 15%, comparativ cu generaţia anterioară, în condiţiile în care motorul este unul dintre cele mai curate modele existente pe piaţă, cu un nivel al emisiilor foarte redus. 

Eficientizarea înseamnă mai mult de atât, operatorul putând lucra in "Mode Eco" pentru o economie și mai mare de combustibil. Pentru a reduce și mai mult consumul de combustibil, noua generaţie de utilaje este echipată cu 2 pompe hidraulice cu pistoane axiale și debit variabil pentru generarea vibraţiilor, un număr redus de conexiuni ale sistemului hidraulic, un ventilator de răcire cu viteză reglabilă în funcţie de temperatura lichidului de răcire și a uleiului hidraulic, precum și un sistem "Automatic Idle Function" ce reduce automat turaţia motorului până la turaţia de mers încet în gol, la 10 secunde după ce maneta de direcţie este în poziţie neutră.

TERRA România Utilaje de Construcții, importatorul autorizat al întregii game de utilaje Dynapac, este unul dintre cei mai importanţi distribuitori de utilaje de construcţii din România. TERRA România asigură vânzarea și servicii de întreţinere și reparaţii pentru toate echipamentele comercializate, asigurând constructorilor din ţara noastră servicii premium și accesul la cele mai noi generaţii de utilaje.

Pentru mai multe detalii, contactați echipa TERRA:

Call Center: +40317307301 
E-mail: office.ro@terra-world.com

Andrei Cirmis
Product Manager Dynapac

+40722 259 408
a.cirmis@terra-world.com

Sebastian Ercuta
Key Account Manager

+40740 110 575
s.ercuta@terra-world.com

Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!