Știri

Buldoexcavatorul JCB cu numărul 750.000 iese de pe linia de producție

04.03.2020

Utilajul emblematic a ieșit de pe linia de producție a companiei din Rocester, Staffordshire – această fiind chiar locația în care primul buldoexcavator JCB a fost fabricat în urmă cu aproape 70 de ani.

În 1953, fondatorul companiei, dl. Joseph Cyril Bamford CBE, a conceput ideea buldoexcavatorului JCB, care a creat, pentru prima dată, o singură mașînă care a îmbinat o cupa frontală de încărcare cu un braț de excavare montat în spate. În primul sau an complet de producție, 1954, doar 35 din utilaje au fost produse și au avut nevoie de mai mult de 20 de ani pentru a produce primele 50.000 unități. JCB produce acum buldoexcavatoare în Marea Britanie, India, Brazilia și SUA. Buldoexcavatorul cu numărul 750.000 este o ediție specială a celui mai recent buldoexcavator 3CX de la JCB, având o livrare unică și o specificație cuprinzătoare.

Președintele JCB, Lord Bamford, a declarat: „Printre cele mai vechi amintiri ale copilăriei mele se numără momentele în care am putut vedea cum au fost produse primele noastre buldoexcavatoare, la Rocester, și este incredibil să ne gândim că acum am produs 750.000 de unități. Ceea ce este și mai incredibil este faptul că buldoexcavatorul rămâne unul dintre cele mai populare utilaje pentru construcții la aproape șapte decenii de când s-a lansat. Este într-adevăr o dovadă a versatilității utilajului că popularitatea acesteia continuă să reziste și să prospere în viitor. "

Când Phil Starbuck, în vârstă de 60 de ani, din Foxt, lângă Leek, Staffordshire s-a alăturat companiei JCB în 1975 că ucenic, direct din școală, JCB produsese puțin peste 50.000 de buldoexcavatoare. Astăzi Phil, în calitate de cel mai longeviv angajat, din industria producătoare de buldoexcavatoare, s-a alăturat celebrării pentru producția buldoexcavatorului cu numărul 750.000, fiind parte din povestea de succes. Liderul departamentului de buldoexcavatoare JCB a declarat: „Sunt foarte mândru că am putut contribui la producția acestui echipament cu o însemnătate specială. Este o realizare minunată și a face parte din ea este fantastic."

Shannon Ramczykowski, 22 de ani, din Longton, Stoke-on-Trent, Staffordshire, este cea mai recentă angajată din departamentul de buldoexcavatoare, care s-a alăturat companiei în urmă cu mai puțin de un an. Asistentul de management contabil a declarat: „Este o realizare uimitoare și așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim în viitor cât mai multe evenimente memorabile, întrucât abia mi-am început carieră în JCB.”

În ciuda maturizării sale, buldoexcavatorul rămâne extrem de popular în ceea ce privește vânzările la nivel mondial de echipamente de construcții - chiar dacă produsele noi și competitive au evoluat în ultimii 67 de ani. Simbolul JCB, buldoexcavatorul, reprezintă cea mai mare vânzare de echipamente de acest tip din lume și își menține poziția de 19 ani consecutivi.

Primul buldoexcavator produs de companie a fost JCB Mark I, iar conceptul a continuat, literalmente, să schimbe formă lumii, mecanizand multe activități, care au fost realizate manual pană în acel moment. Produsul s-a dezvoltat rapid, odată cu lansarea Hyddra-Digga în 1956. Ambele aceste utilaje primare au fost livrate în culorile albastru și roșu, abia în 1960, o dată cu lansarea utilajului  mai greu și mai puternic, JCB 4, a fost utilizată  în premieră, emblematică branduire JCB, galbenă.

Modelul JCB 3 a intrat în producție în anul 1961, urmat de JCB 3C în 1963 și JCB 3CII în 1967 - un model care a rezistat la testul timpului, rămânând în producție în următorii 13 ani.

Anul 1980 s-a dovedit a fi un adevărat moment de cotitură, s-au investit 24 de milioane de lire sterline în lansarea noului JCB 3CX, foarte avansat tehnologic – un utilaj care a devenit simbolul buldoexcavatoarelor din întreagă lume. Lansarea acestei mașini a fost adevăratul catalizator pentru creșterea vânzărilor de buldoexcavatoare și pentru JCB.

De-a lungul anilor și până în prezent, generația actuală de buldoexcavatoare cu funcții precum stabilizarea automată pe teren accidentat, SRS care stabilizează cupa și îmbunătățește retenția de material în timpul deplasărilor și un convertizor de cuplu blocabil ce reduce consumul de combustibil pe deplasări cu până la 25%.

Regalitatea, primi miniștrii, politicienii și vedetele TV au fost fotografiați de-a lungul anilor în cabinele buldoexcavatoarelor JCB. Buldoexcavatorul JCB a fost chiar subiectul unei melodii care a făcut senzație și a ajuns în topurile muzicale. Un buldoexcavator JCB a fost utilizat chiar și într-o tentativă esuată de furt a unor diamante în valoare de 350 de milioane de lire sterline din Millennium Dome, în anul 2000.

Cea mai recentă etapă memorabilă de producție a buldoexcavatoarelor vine după ce JCB a sărbătorit fabricarea buldoexcavatorului cu numărul 500.000, în decembrie 2012 - un 5CX, cel mai puternic buldoexcavator JCB produs vreodată, disponibil comercial.

Buldoexcavatorul JCB cu numărul 750.000
Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!