JCB E-TECH

JCB lansează încărcătorul electric compact 403E cu emisii zero

13.06.2023

JCB introduce primul său încărcător pe roți complet electric, care oferă clienților performanțe deosebite și o utilizare pe întreaga durată a zilei de lucru, cu un nivel redus de zgomot și emisii zero. Utilajul se distinge prin  cel mai mare pachet de baterii standard din clasa sa, cu o capacitate de 20 kWh, cu o productivitate egală cu cea a popularului model 403 diesel.

  • Pachetul de baterii litiu-ion de 20 kWh este cel cu cea mai mare capacitate din clasă
  • Motor de acționare de 33,4 kW (putere maximă) cu trei moduri de conducere
  • Pompă hidraulică de 20 kW (putere maximă) pentru modurile de excavare și încărcare
  • Axe ZF cu o cutie de transmisie integrată pentru tracțiune integrală permanentă
  • Tablou de bord digital și controler rotativ pentru o funcționare precisă

Energie curată

JCB își extinde gama de echipamente electrice, prin lansarea încărcătorului pe roți 403E, ajutându-i pe clienți să facă față provocării de reducere a emisiilor de carbon pe șantier. Utilajul este alimentat de un pachet de baterii litiu-ion de 20 kWh, asamblat din module JCB dovedite, conform pionieratului din gama existentă de echipamente electrice a companiei. Aceste baterii, cuplate cu motoare electrice de înaltă eficiență și cu sisteme de tracțiune și hidraulice optimizate, oferă performanțe de top în clasă, încărcătorul fiind capabil să funcționeze o zi întreagă de lucru sau 4-5 ore de utilizare continuă într-un ciclu de lucru mixt.

La fel ca în cazul gamei JCB E-TECH, modelul 403E are un încărcător încorporat care permite conectarea la o serie de surse de alimentare la fața locului. O priză de 110 V va încărca complet bateriile în 12 ore, în timp ce o priză industrială sau casnică de 230 V va încărca pachetul de baterii în doar 8 ore. Încărcătorul rapid extern JCB poate fi, de asemenea, utilizat cu 403E, oferind o încărcare completă de la o sursă trifazată în doar 2 ore.

Mașina este echipată cu două motoare electrice independente, unul pentru transmisie și unul pentru sistemul hidraulic. Motorul de acționare oferă o putere de 33,4 kW și este prevăzut cu trei moduri de conducere, între care operatorul poate comuta cu ajutorul a două butoane din partea superioară a manetei de comandă.

Modul Hare (iepure) are o viteză maximă de deplasare de 20 km/h pentru cea mai dinamică performanță și productivitate.

Modul Tortoise (broască țestoasă) este limitat la 8 km/h pentru o mai bună modulare a vitezei. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei fără a compromite performanța de ridicare.

Modul Snail (melc) are o viteză maximă de 5 km/h, care poate fi ajustată în trepte de 0,5 km/h prin intermediul unui nou controler rotativ și al afișajului multifuncțional. Acest lucru oferă un control precis al vitezei pentru o conducere și o deplasare de precizie.

Tracțiunea este transmisă prin intermediul unei cutii de transmisie integrate către axele ZF, care pot fi furnizate cu diferențiale deschise sau cu blocări de diferențial pentru tracțiune maximă. Utilajul este oferit la alegere cu roți înguste sau late, plus posibilitatea de a alege între anvelope agricole sau industriale, ceea ce îl face potrivit pentru o gamă largă de aplicații.

Încărcător frontal productiv

Preluate de la modelul diesel 403, brațele de încărcare sunt disponibile în configurații standard și cu ridicare mare. Brațele cu ridicare standard oferă o înălțime a știftului de 2,9 m, în timp ce modelul cu ridicare înaltă atinge o înălțime a știftului de 3,1 m. Ambele configurații ale brațelor de încărcător sunt dotate standard cu un dispozitiv de prindere rapidă hidraulică, iar brațele de încărcător oferă o capacitate reală de ridicare paralelă.

Modelul 403E oferă o sarcină de basculare de 972 kg cu furci pentru paleți, cu o greutate de transport de numai 2.671 kg. Astfel, 403E se încadrează în standardele UE privind remorcarea cu remorcă, ceea ce îl face un utilaj ideal pentru clienții din domeniul peisagistic, municipal și de închiriere. O contragreutate pentru sarcini grele este disponibilă opțional, mărind sarcina de basculare cu 118 kg și greutatea de transport cu 121 kg.

Mașina dispune de o singură manetă de control cu un controler auxiliar proporțional deasupra. Opțional, poate fi prevăzută o a doua rolă auxiliară, permițând operatorului să acceseze toate funcțiile încărcătorului de la o singură manetă pentru o operare mai rapidă.

Utilajul are un motor cu pompă hidraulică de înaltă eficiență de 20 kW, iar sistemul hidraulic oferă două moduri de funcționare, controlate de un comutator basculant de pe consola principală. Modul excavare/încărcare asigură un răspuns dinamic, în timp ce modul furcă oferă un control de precizie sporită. O funcție auxiliară programabilă de debit constant este, de asemenea, standard, pentru a alimenta atașamentele motorizate, operatorul setând debitul prin intermediul afișajului principal și al regulatorului rotativ.

Confortul operatorului

Modelul 403E este oferit inițial cu o copertină fixă sau rabatabilă, cu o cabină complet vitrată ca alternativă începând cu trimestrul al treilea din 2023. Există un nou afișaj digital multifuncțional, controlat de controlerul rotativ din dreapta manetei de control a încărcătorului. Operatorul poate utiliza controlerul rotativ pentru a seta debitele hidraulice auxiliare, vitezele de deplasare înclinată și alte setări din cadrul afișajului. Monitorul oferă, de asemenea, toate datele esențiale de funcționare a utilajului, inclusiv modul de conducere, starea de încărcare a bateriei și viteza de deplasare.

Încărcătorul pe roți se alătură unei game în creștere rapidă de utilaje complet electrice în cadrul gamei JCB. Această tehnologie dovedită revoluționează modul în care lucrează antreprenorii, autoritățile locale și companiile de închiriere, oferind performanțe cu emisii zero la punctul de utilizare. Cu niveluri reduse de zgomot și vibrații ale utilajului, 403E este un încărcător confortabil și foarte productiv, cu emisii zero, capabil să lucreze cu o gamă largă de accesorii.

Către JCB 403E

Completati formularul cu datele dvs
Succes
Solicitare consultatie
Succes
Sunati-ne!